De 5 belangrijke weetjes Aloë Vera

vind je hieronder. Maar het is vooral een musthave in je medicijnkast. Deze speciale plant is een Eerste Hulp Bij Ongemakken. Daarnaast geeft het de oplossing op verschillende vlakken bij diverse huidproblemen en ondersteunt de huid.

  • De Aloë Vera plant bevordert onze algehele gezondheid.
  • Geneest en helpt sneller bij helen van wonden. Dit komt door de verhoging van het collageen gehalte. En ook de verandering in de collageensamenstelling. Collageen zorgt voor een versteviging van de huid.
  • Bij blootstelling van Uv-straling kalmeert Aloë Vera de huid. Verlicht de pijn wanneer je iets te lang in de zon ligt en bent verbrand.
  • Misschien nog wel belangrijker is dat het ontstekingsremmend is. Dat is te danken aan de sterolen in deze bijzondere plant.
  • Bovendien kalmeert en vermindert irritaties. Bovenal remt het vroegtijdige veroudering af en gaat rimpelvorming tegen.

Wist je ook welke soort Aloë Vera plant … waar de plantages van de aloë Vera liggen … wanneer de oogst is op zijn hoogtepunt is … hoe de persing is … waarom gebruik je alleen het blad van de plant.

Al deze vragen zijn van groot belang voor de kwaliteit van de producten. 

1. WELKE SOORT ALOË VERA PLANT BELANGRIJK IS …

de botanische naam Aloë Barbadensis Miller en behoort tot de familie van de Asphodelaceae. De Affodilfamilie (Asphodelaceae) is een familie van eenzaadlobbige bloeiende planten met zo’n 800 soorten.

Meestal groeit deze plant in de droge regio’s van Afrika, Azië, Europa en Amerika. Slechts een paar van deze 400 soorten bezitten genezende kwaliteiten. De bladeren van deze heilzame soorten bestaan uit drie lagen. En de meest genezende kwaliteiten zitten vooral in de binnenste laag van het blad. In deze laag zit een heldere, slijmachtige gel die voor 99% uit water bestaat. Daarnaast verder uit onder meer vitamines, enzymen, mineralen en aminozuren. Dan hebben we ook nog de middelste laag van latex die bestaat uit een bitter geel sap. Dit sap bevat antrachinonen (gele kleurstof) en glycosiden (suikers). Tot slot de buitenste dikke laag en deze heeft een beschermende functie. In de schil bevinden zich vaatbundels. En deze zorgen ervoor dat de binnenste lagen voldoende stoffen binnen krijgen. Zoals water b.v.

2. waar groeit en gedijt de aloë vera plant op zijn best …

is de plaats waar je de Aloë Vera plant verbouwt. Dat bepaalt de kwaliteit van de plant. In de gebieden rond de evenaar, Mexico en Texas, is de temperatuur constant. Want de zon staat loodrecht boven deze planten. Dat wil zeggen dat er meer zonuren zijn en de straling krachtiger is. Dat heeft als gevolg dat er meer hoogwaardige werkstoffen in de bladeren van de plant zitten. Dit zijn allemaal belangrijke voorwaarde om een Aloë Vera goed te laten gedijen. 

Waarom dit is heeft te maken met de grote temperatuurverschillen. Het grote verschil zit hem letterlijk tussen dag- en nacht. Want overdag kunnen de temperaturen goed oplopen tot zo’n 40 graden boven nul. Terwijl de temperaturen ‘s nachts kunnen dalen tot onder nulpunt. Juist met deze extreme verschillen overleven alleen de sterkste planten. Hierdoor ontwikkelen zich hoogwaardige ingrediënten en werkstoffen. Dit klimaat is optimaal voor de groei en het proces van de Aloë Vera plant.

3. WANNEER IS DE OOGST …

op zijn best? Dat is pas in het zevende groei jaar. Want nà 6 jaar komt er een heel bijzonder en belangrijk bestanddeel vrij nl. Acemannan.

Acemannan …

is een polysaccharide (meervoudige suiker) stof. Ook is Acemannan een D-isomeer mucopolysaccharide en zit in de bladeren van de Aloë Vera. Deze verbinding heeft potentiële daarom  immunostimulerende, antivirale, antineoplastische en gastro-intestinale eigenschappen. Daarom behoort het tot de groep van de Mucopolysachariden en heeft Acemannan een directe uitwerking op de cellen van het immuunsysteem. Het zorgt voor een versterking van onze immuniteit. En helpt de ziekteverwekkende parasieten, virussen en bacteriën.

Collageen …

wat zit in de Aloë Vera gel verhoogt het collageengehalte. Bovendien verandert de collageensamenstelling. Want collageen zorgt er onder andere voor dat je huid steviger wordt. Daarnaast vermindert de gel de mate van collageenverknoping. Vanwege deze werkingen heelt je huid sneller en zorgt het voor een geweldig eindresultaat. Tevens zorgt collageen voor de opbouw van het  bindweefsel. Dit gebeurt nl. door de aanmaak van collageensynthese. En dit zijn nu juist de bouwstenen voor een stevige huid. Je kunt wel zeggen dat dit een magische plant is! 

aloë vera gesneden bladd

4. HOE IS DE PERSING …

van de Aloë Vera bepaalt ook de kwaliteit van de gel. De plant moet koud geperst zijn. De kracht van Aloë Vera ligt in de grootte van de moleculen. Doordat de moleculen zo klein zijn, is de stof in staat om tot heel diep in de huid door te dringen.

Wanneer de persing van de plant een draaiende beweging is, verliezen de werkstoffen hun kracht. Bij een draaiende beweging ontstaat er namelijk wrijving en wrijving veroorzaakt weer warmte.

5. WAAROM ‘WHOLE LEAF’ …

of pure gel is de vraag. Nog een belangrijke factor bij de verwerking van de Aloë Vera plant.

Wordt het hele blad gebruikt? Of vindt er een filtering plaats? Dat laatste is van cruciaal belang.

De bladeren bevatten Aloïne. Deze stof moet eruit gefilterd zijn. Aloïne is een soort hars in de plant. En die belemmert de eigenschappen en zijn werking. Daarnaast werkt Aloïne laxerend en is het een haargroei-bevorderend middel.

Let er dus op dat het product de pure gel bevat. En dit proces is heel bewerkelijk en kostbaar.