Dit is een behandeling

Haren harsen is een snelle, simpele en makkelijke manier om overtollige haren te verwijderen.

Om je haren te harsen werk ik met een Roll-on systeem. Dit systeem is snel, simpel, makkelijk, efficiënt en hygiënisch in gebruik. Eerst verwarmen we de harsvullingen. Door dit Roll-on systeem kun je makkelijker over de huid glijden. Ook gebruik je nu precies de perfecte en juiste hoeveelheid. 

voorbehandeling is belangrijk

Het is erg belangrijk dat je huid goed droog en schoon is. Daarom ontvet ik de huid eerst met de ‘Pre Wax Cleanser’. Een zachte alcohol reiniger speciaal om je huid te desinfecteren.

Daarna masseer ik met de Prep ‘pre-epilation oil’ het gebied wat ik wil harsen. Dit om de huid te ontspannen en deels te verdoven. Zoals je ziet is de voorbehandeling net zo belangrijk als het harsen op zich. 

harsen stap voor stap

Sommige gezichtsdelen zoals je bovenlip, kin en/ of wenkbrauwen zijn erg kwetsbaar. Je huid is daar een stuk dunner. Om de huid te beschermen breng ik eerst de ‘Lavender Moisture absorbent powder’ aan. 

Deze talkpoeder heeft een fijne structuur en hecht zich sterk aan de haartjes. Daarnaast ruikt Lavender heerlijk en ontspant je nog eens extra. 

Meteen druk je de strip stevig aan op de nog vloeibare hars. Je strijkt met de haargroei mee. Dan komt het moment suprême. Ik trek de strip eraf tegen de richting van de haren in. Snel en effectief, zoals je met een pleister doet. Hoe langzamer je werkt, hoe groter de kans, dat je de huid eraf trekt. En dat is sowieso een stuk pijnlijker. De haren die ik er net uitgetrokken hebt, zie je nu duidelijk zichtbaar op de strip terug.

Soms blijven er nog kleine of hardnekkige haartjes achter. Heel vervelend, maar ik ben nu eenmaal een pietje precies, dus die trek ik er met een pincet uit. Op sommige gebieden kun je rustig 2 of 3 harsen. Alleen als het ècht niet anders kan. Daarna koel ik de geharste plek met ‘Soothe Aloë Vera Gel’. De roodheid van de huid en de pijn verminderen hierdoor sterk. Na een paar minuten verwijder je deze gel met een natte wattenschijf.

nabehandeling net zo belangrijk

Ook is er een nabehandeling. Als laatste masseer ik er de ‘Slow Grow’ cream op. Deze verzacht nog eens extra en remt de haargroei af. En dat is mooi meegenomen.

Mocht je thuis nog achtergebleven hars voelen. Geen probleem dit is makkelijk te verwijderen met (baby) olie.

Prijzen

Bovenlip of bakkebaarden of kin € 12,50
Bovenlip en bakkebaarden of kin € 23,75
Bovenlip, bakkebaarden en kin € 35,00
Onder- of boven armen € 25,00
Onder- en bovenarmen € 45,00
Bikinilijn € 22,50
Borst € 22,50
Buik € 22,50
Bovenrug of Onderrug € 22,50
Schouders € 22,50
Borst en buik € 40,50
Borst en onderrug € 40,50
Hele rug € 45,00
Oksels harsen € 17,50
Onder- of bovenbenen € 25,00
Onder- en bovenbenen € 45,00
Onder- en bovenbenen, bikinilijn € 58,00
Onder- en bovenbenen, bikinilijn en oksels € 72,00
Onder- en bovenbenen, bikinilijn, oksels en bovenlip € 82,00

verschillende soorten hars

De Original, deze is op basis van honing. De Sensitive, die op basis is van Azuleen. Deze gebruik je bij een ontstoken (ingegroeide) haren. De natuurlijke basis van deze hars komt door toevoeging van bijenwas, vitaminen E, mineralen, eiwitten, essentiële oliën en natuurlijke suikers.

Daarnaast heb je ook nog de heerlijk ruikende Neroli en Pommegranate hars. De hars is meestal in ‘olie’ oplosbaar. Dus als er iets ‘achter’ blijft plakken op je huid, verwijder dit dan gewoon met baby olie.

nog enkele tips

Laat me weten als je net verkouden bent geweest. Of je hebt net daarvoor een koortslip of een puistje gehad. Door te harsen kan de huid extra fel reageren. Het gevolg is dat de huid branderig aan kan voelen en langer rood uit blijft zien.

Nà het harsen directe zon vermijden. Ook aktiviteiten als sporten, zwemmen in chloorwater kunnen de huid overmatig laten reageren.

Af te raden bij:

  • spataderen
  • eczemen
  • ontstekingen
  • wondjes en/ of huidbeschadigingen
  • steelwratjes
  • duidelijk zichtbare lymfeknopen (in de oksels)
  • littekenvorming (het verwijderen van lymfeknopen bij borstamputaties)
  • medicijnen (die invloed kunnen hebben op de huid zoals prednison)