Huidverbetering

Bij huidverbetering ga je nog een stapje verder dan bij huidverzorging. Je bezoekt regelmatig de schoonheidsspecialist voor speciale salonbehandelingen en kuren. Van buitenaf doe je dit door de systeemverzorging. Van binnenuit kun je eventueel aanvullen met voedingssupplementen. Het proces om je huid weer in optimale conditie te krijgen ondersteun je hiermee. De schoonheidsspecialist begeleidt en adviseert jou persoonlijk. Welke behandelingen en thuisverzorgingsproducten het beste resultaat opleveren.

Van belang is om je huid weer in  een topconditie te krijgen. Deze unieke en speciale behandelingen geven je huid nog eens een extra boost en nog meer energie. Tijdens elke salonbehandeling wordt er  telkens een huidtest gedaan. Dit is nodig om de voortgang van je huid in kaart te brengen. Zo krijg je een goed beeld hoe je huid er voor staat en wat je in de toekomst kunt verwachten. 

Huidverzorging

Huidverzorging is niets meer of minder dan dat jij dagelijks, ‘s morgens en ‘s avonds je huid verzorgt. Het verouderingsproces vertraagt en remt af door de dagelijkse consequente systeemverzorging. Dit systeem stimuleert je huid (betere doorbloeding), beschermt (tegen de zon UVA en UVB), voedt (m.n. de speciaal – en nacht crèmes) en verzorgt (het stappenplan). De thuisproducten zijn van essentieel belang en noodzakelijk om dit verouderingsproces te vertragen. Vraag om advies, zodat jij de juiste producten gebruikt, die speciaal voor jouw huid bestemd zijn en maak een afspraak voor een gratis huidtest en kennismakingsgesprek.

De huid is continu in beweging

De huid verandert en dat  kun je heel goed merken bij de wisselingen van de seizoenen. In de winter heeft je huid een ander samengestelde crème nodig om je huid tegen de kou te beschermen. Terwijl in de zomer je huid verlangt naar een crème met hogere SPF waarde. Je huid voelt dan droger aan en de droogtelijntjes worden zichtbaar. Ook jeuk of meer last van onzuiverheden kan een gevolg zijn van een onjuiste crème. In de winter trek je warmere kleren aan om je tegen de kou te beschermen. Bescherm daarom ook je huid tegen de weersinvloeden. 

 

wel smeren .. niet smeren ..

Grappig is de commotie, die er nu heerst of het nu wel of niet goed is om te smeren. Ik kan mij nog heel goed herinneren dat bij al mijn 4 kids de behandeling nà de bevalling anders was. Bij het ene kind werd de huidsmeer wèl afgenomen en bij de volgende was het ten strengste verboden. Je ‘eigen’ huidsmeer is de meest natuurlijke beste crème die je kunt hebben als bescherming tegen milieu invloeden, airco, weersomstandigheden etc.

WIE WIL DAT NOU NIET WEER COMPLIMENTJES KRIJGEN

Wie wil niet complimenten krijgen als ‘tjee, wat zie jij er weer verdomd goed uit zeg!’ Op dat zelfde moment produceren je hersenen de serotonine ‘geluks’ hormonen en daar ga je dan weer van stralen. ‘Goed in je vel zitten’ is dan een uitdrukking die figuurlijk en letterlijk  laat zien hoe je je voelt. Denk hierbij aan een vermoeid uitziende huid na een avondje stappen of na een griep, onrustige en/ of onzuivere huid met wel of niet white- of black heads als je net dat stukje teveel aan chocolade hebt gegeten. En natuurlijk de een kan alles doen en eten en blijft er top uitzien en de ander hoeft er alleen maar aan te denken en is het zichtbaar.

begin de dag blij .. sluit de dag tevreden af

Mijn motto is ‘begin de dag met 2 à 3 minuten aandacht en liefde voor jezelf’ .. daar word je zo blij van.

Er wordt tegenwoordig zoveel van je verwacht (carrière-, sport- en gastvrouw, er top uitzien, modieus gekleed gaan, liefhebbende partner, flexibele moeder,  aandachtige dochter en een meedenkende vriendin zijn). In ons jachtige leven is het soms passen en meten om hieraan te voldoen. Pak die 5 minuten ‘s morgens en ‘s avonds. Je verdient het .. je bent het meer dan waard. Als jij niet goed voor jezelf zorgt dan kun je niet verwachten, dat een ander dat wèl doet.

 

zomaar even een verhaaltje

Om te illustreren wat ik nu precies bedoel is het leuk om dit verhaaltje te lezen …

Een vrouw gaat op cruise vakantie. Dit stond al een heel lang op haar verlanglijstje. Het kwam er maar niet van. Eindelijk is het dan zover en stapt ze op het meest luxueuze cruiseschip die er is. Ze geniet van alle aandacht en verzorging om haar heen. Helaas komt de boot in zwaar weer en kapseist. Als enige strandt zij op een onbewoond eiland en de jaren verstrijken. Op een gelukkig moment wordt ze toch nog gered en herenigd met familie en vrienden. In eerste instantie herkennen ze haar niet meer terug. Ook als zij zelf in de spiegel kijkt schrikt ze van wat ze dan ziet. De jaren van ontbering op het eiland hebben hun sporen achtergelaten en hun tol geëist. Lieve familieleden en vrienden  besluiten dan om geld in te zamelen en haar met een geweldig welkoms cadeau te verrassen. Aan alles is gedacht, nieuwe hippe kleren, jeugdig kapsel met een moderne frisse kleurt. De tandarts doet ook nog een duit in het zakje en zorgt dat haar tanden er weer mooi en stralend wit uitzien. Als ze weer voor de spiegel staat weet ze niet wat ze ziet. Ze is ontroerd wat haar vrienden en familie voor haar hebben bedacht. Alleen … ze ziet er veel en veel ouder uit dan haar biologische leeftijd. Op het eiland heeft ze haar huid niet kunnen beschermen tegen de zon, de wind en de zoute zilte zee. Hierdoor is haar huid kwetsbaarder geworden en in een veel hoger tempo sneller verouderd. Het resultaat is duidelijk blijvend zichtbaar.

 

 

 

Ben daarom zuinig op je huid en wees lief voor haar.

 

Je investeert in de toekomst van je huid.