Huidverbetering

Bij huidverbetering

bezoek je naast je gebruikelijke thuisverzorging regelmatig de schoonheidsspecialist. Dit doe je voor ondersteuning, advies en begeleiding.

Welke behandelingen het beste en snelste resultaat opleveren voor jouw huid. Belangrijk is de frequentie. Ga je één keer in de 28 dagen. Of elk kwartaal. Of ad hoc wanneer je vindt dat er iets aan je huid gedaan moet worden. Het kan natuurlijk allemaal. Maar een vaste frequentie is een stap in de goede richting. Als je nieuwsgierig bent dan wil je natuurlijk ook weten welke thuisverzorgingsproducten het beste voor jouw huid zijn. Hier ligt de basis voor huidverbetering van jouw huid.

Tijdens elke salonbehandeling voer ik een huidtest uit. Met de speciale ‘Moisture Checker voor Skin’ test ik elke keer de conditie van je huid. Dit is nodig om de voortgang van je huid in kaart te brengen. Zo krijg ik een goed beeld hoe jouw huid er voor staat en wat je in de toekomst kunt verwachten.

Unieke salonbehandelingen en kuren stemmen we hierop af. Van belang is om jouw huid weer in  een topconditie te krijgen. De behandelingen geven je huid een extra boost en veel meer energie.

Van buitenaf doe je dit met het stappenplan of wel de systeemverzorging. Van binnenuit kun je dit eventueel aanvullen met voedingssupplementen. Het versnelt het proces om je huid weer in optimale conditie te krijgen. Een sterke ondersteuning.

Huidverzorging

Huidverzorging een beter woord is eigenlijk thuisverzorging. Je huid dagelijks elke ochtend en elke avond optimaal verzorgen.

Door dagelijkse consequente systeemverzorging rem en vertraag je het verouderingsproces. Dit systeem stimuleert je huid (betere doorbloeding, daardoor een betere opname van zuurstof), beschermt (tegen de zon UVA en UVB), voedt (m.n. de speciaal – en nacht crèmes) en verzorgt (het stappenplan).

De thuisproducten zijn van essentieel belang en noodzakelijk om je huid te helpen bij het vertragen van het verouderingsproces. Het is de kracht van de herhaling!

Vraag om advies, zodat jij de juiste producten gebruikt, die speciaal voor jouw huid bestemd zijn. Je kunt een afspraak maken voor een gratis huidtest en kennismakingsgesprek.

De huid is continue in beweging

De huid verandert en dat  kun je heel goed merken bij de wisselingen van de seizoenen.

In de winter heeft je huid een ander samengestelde crème nodig om zich tegen de kou te beschermen. In de winter trek je automatisch warmere kleren. Bescherm daarom ook je huid tegen deze koude en andere weersinvloeden.

Terwijl in de zomer je huid verlangt naar een crème met hogere SPF waarde. Je huid voelt dan droger aan en de droogtelijntjes worden zichtbaar. Een vochtregulerende crème is dan ook zeer welkom.

Ook jeuk of meer last van onzuiverheden of onrustige huid kan een gevolg verkeerde producten.

Wel smeren… niet smeren…

Grappig is de commotie, die er nu heerst of het nu wel of niet goed is om te smeren. Ik kan mij nog heel goed herinneren dat bij mijn 4 kids de behandeling nà de bevalling bij elke kind anders was.

Bij het ene kind werd de huidsmeer wèl afgenomen en bij de volgende was het ten strengste verboden. Je ‘eigen’ huidsmeer is de meest natuurlijke en beste crème die je je maar kunt wensen.  Een betere bescherming tegen milieu invloeden, airco, weersomstandigheden kun je niet hebben.

Wil jij ook weer complimentjes krijgen?

Weer complimenten krijgen als ‘tjee, wat zie jij er weer goed uit zeg!’ Op dat zelfde moment produceren je hersenen de serotonine ‘geluks’ hormonen. En daar ga jij dan weer van stralen.

‘Goed in je vel zitten’ is een mooie uitdrukking. Figuurlijk en letterlijk laat dit zien hoe je je voelt.

Denk hierbij aan een vermoeid uitziende huid na een avondje stappen. Of een vale grauwe huid nà een hardnekkige griep. Of als je net iets teveel chocolade hebt gegeten. En daardoor een onrustige en/ of onzuivere huid krijgt. Regelmatig last van whiteheads of blackheads is ook zo’n lastige bijkomstigheid.

Kun je dit voorkomen? Helaas niet altijd. Maar dagelijks consequente huidverzorging helpt je wel een heel eind op weg. Het is de kracht van de herhaling! Een gezondere en frissere uitstraling is dan uiteindelijk jouw  beloning.

En natuurlijk de een kan alles doen, eten, drinken en lange nachten doorhalen. En blijft er tip top uitzien. Een ander hoeft er alleen maar aan te denken en het is meteen zichtbaar.

Begin de dag blij… sluit de dag tevreden af

Mijn motto is ‘begin de dag met 2 à 3 minuten aandacht en liefde voor jezelf’ .. daar word je zo blij van.

Er wordt tegenwoordig zoveel van je verwacht (carrière-, sport- en gastvrouw, er tip top uitzien, modieus gekleed gaan, liefhebbende partner, flexibele moeder, aandachtige dochter en een meedenkende vriendin). In ons jachtige leven is het soms passen en meten om hieraan te voldoen. Pak die paar minuten per dag (‘s morgens en ‘s avonds).

Je verdient het .. je bent het meer dan waard. Als jij niet goed voor jezelf zorgt, kun jij dan van een ander verwachten, dat die dat wèl doet.

Ben daarom zuinig op je huid en wees lief voor haar. Je investeert in de toekomst van je huid.