wat is het verschil tussen huidverzorging en huidverbetering?

Natuurlijk huidverzorgingsproducten (sap van het blad van de Aloë Vera Barbadensis als hoofdingrediënt). Parabenen vrij (geen extra conserverings-, geur- en kleurstoffen toegevoegd), Microplastics Free en VEGAN!

door | maandag 15 januari 2024

Schoonheid en gezondheid komen samen in mijn praktijk: daar vind je jouw sleutel tot tijdloze schoonheid. In de continue zoektocht naar een stralende huid is het essentieel om het verschil te begrijpen tussen huidverzorging en huidverbetering. Laten we eens dieper ingaan op deze twee categorieën zodat je de juiste keuzes kunt maken en een prachtige, gezonde huid realiseert.

Huidverzorging en huidverbetering zijn niet hetzelfde.

Deze twee termen worden vaak door elkaar gebruikt. Maar ze hebben allebei een eigen betekenis en eigen doel. In dit blog leg ik je de essentie van zowel huidverzorging als huidverbetering uit. En ik vertel waarom het van cruciaal belang is om beide in je dagelijkse huidverzorgingsroutine op te nemen.

Huidverzorging: het fundament van de dagelijkse verzorging van je huid

Huidverzorging omvat een consequente en dagelijkse routine van reiniging, herstellen, hydrateren en beschermen. Deze stappen vormen de basis van de gezondheid van je huid. Met deze schoonheidsroutine onderhoud en ondersteun je de huid. Huidverzorging richt zich op het behouden van de natuurlijke balans van je huid en het voorkomen van alledaagse externe schade.

Stap 1: reinigen

Wanneer je de huid niet reinigt versnel je het verouderingsproces. Want talg, zout, chloor, kalk, dode huidcellen en overtollige ballaststoffen (fijnstoffen, microplastics en milieuverontreiniging) blijven dan op de huid liggen. Hierdoor wordt de hoornlaag (de buitenste huidlaag) dikker en stugger. De huid wordt steeds minder flexibel. Rimpels, verslapping, lijntjes en andere tekenen van huidveroudering steken eerder de kop op, terwijl dit door enkel goed te reinigen al heel gemakkelijk uit te stellen is. De basis van verzorgingsplan begint met een cleanser dan de tonic is om de pH-waarde te herstellen.

‘s Ochtends reinigen is een must om alle afvalstoffen, zoals zweet en zoutkristallen van de nacht te verwijderen.
En ‘s avonds reinig je nog eens je huid, om vervuiling veroorzaakt door externe factoren overdags, te verwijderen.

Stap 2: herstellen

Na de reiniging is het tijd om de pH-waarde (pH-balans) van je huid te herstellen. Zo bereid je de huid intensief voor op de volgende stappen. Hierdoor kan de huid het maximale absorberen uit de hoogwaardige werkstoffen van je natuurlijke huidverzorgingsproducten.

De Aloë Vera Skin Gel is één van de belangrijkste stappen in thuisverzorging.

Stap 3: hydrateren

Hydratatie is van vitaal belang voor de huid. Hydratatie helpt je een soepele huid behouden maar is het bovenal een cruciale stap om huidveroudering tegen te gaan!. Naarmate je ouder wordt kan de huid minder vocht vasthouden. De eerste tekenen van huidveroudering ontstaan doordat fijne lijntjes zichtbaar worden. Naarmate de jaren verstrijken zullen deze fijne lijntjes overgaan in diepere groeven en uiteindelijk in rimpels. Daarom is het zo belangrijk om je huid te ondersteunen. Gebruik een vochtregulerende crème die speciaal op jouw huid is afgestemd.

Een hele sterke vochtbinder is de Aloë Vera Moisture Lotion .

Stap 4: beschermen en voeden

Bescherm ‘s morgens altijd je huid tegen uv straling. Want blootstelling aan de zon is een van de belangrijkste factoren die huidveroudering veroorzaken. Gebruik altijd een crème met SPF30. En gebruik een sunblocker SPF30 (dat is nog sterker dan een crème met SPF factor) op zonnige dagen wanneer je gaat wandelen, hardlopen, fietsen en zelfs even een terrasje pakken. Kijk in mijn winkel bij zonproducten.

Voor je een sunblocker opdoet, gebruik je eerst een fijne dagcrème omdat deze je extra beschermt tegen alle negatieve invloeden van buitenaf zoals fijnstoffen, luchtvervuiling, veranderende weersomstandigheden, stress etc. .

‘s Avonds gebruik je bij voorkeur een voedende nachtcrème, omdat ‘s nachts je huidcellen zich vernieuwen. Een nachtcrème repareert en ontgift de huid. De focus van een nachtcrème ligt op het herstel (hydrateren en voeden) en vernieuwen van de cellen in de huid. Een hele waardevolle nachtcrème .

Huidverbetering: doelgerichte behandelingen voor optimaal resultaat

Huidverbetering gaat verder dan huidverzorging. Het woord zegt het al: de huid verbeteren en is namelijk gericht op het aanpakken van specifieke huidproblemen. Denk bijvoorbeeld aan het verminderen van fijne lijntjes en het behandelen van een verslapte huid. Gebruik producten die speciaal zijn afgestemd op jouw huid. Welke dat zijn kunnen we samen bekijken als je bij mij in de praktijk bent. Zo zijn er ook verschillende behandelingen waar je uit kunt kiezen, specifiek ontworpen ter verbetering van de conditie van je huid.  Zo ook de behandelingen die specifiek zijn ontworpen om de conditie van de huid te verbeteren.

Huidverbetering helpt net als huidverzorging huidveroudering tegen te gaan. Maar je begrijpt nu wat het verschil tussen beide is.

Waarom beide belangrijk zijn: het is een holistische benadering van schoonheid

Een gezonde basis legt het fundament voor meer gerichte huidverjonging. Mijn bedrijf heet daarom ‘Elvire Nesselaar huidverbetering voor haar & hem’. Ik richt me met mijn praktijk op huidverbetering waarbij ik ernaar streef jouw unieke schoonheidsdoelen te begrijpen. We stellen altijd een gepersonaliseerd stappenplan op dat zowel huidverzorging als huidverbetering omvat.

Zorg voor een stralende huid met mijn zorgvuldige samengestelde producten en bijbehorende behandelingen. Laat je adviseren en begeleiden op de reis naar een gezondere en mooiere huid.

Neem vandaag nog contact op met mij en maak een afspraak voor een gratis huiddiagnose .

Ontdek wat ik als huidexpert met meer dan 30 jaar ervaring, voor jouw huid kan betekenen!

 

‘Jong blijven kan niet, mooi blijven wel’

De huid bestaat uit 3 huidlagen: opperhuid met poriën en capillaire haarvaatjes, de lederhuid en het onderhuids bindweefsel.
Hier ben ik aan het werk in mijn praktijk en masseer ik de huid eerst voor om te verwarmen en te ontspannen.